Vortex Optics je kompanija sa sjedištem u Wisconsinu, SAD. Od 2004. godine u svojoj ponudi imaju dvoglede , daljinomjere , nišane i drugu optičku opremu pod imenom Vortex. Istorija ove kompanije počela je od porodice Hamilton koja je 80-ih godina prošlog veka želela da ponudi visokokvalitetnu optiku u SAD, kada su na tržištu preovladavali teški dvogledi sa prizmom. Kao jedna od rijetkih američkih kompanija u industriji, razvili su lagani dvogled s krovnom prizmom, sa okularima koji se okreću prema gore, dobrim objektivima za fokusiranje i uočavanje s HD staklom, za američko tržište. Kompanija je takođe prva koja je implementirala potpuno zatvoren mehanizam nulte stope na nišan.
Vortex Optics proizvodi neke od najboljih optika sa odličnim omjerom cijene i performansi. Većina njihovih proizvoda je pročišćena plemenitim plinom argonom za savršenu zaštitu. Sva optika je opremljena potpuno višeslojenim prizmama i čvrsto zatvorena O-prstenovima, što čini proizvode nepropusnim čak i u najekstremnijim vremenskim uslovima. Najfinija robusna vanjska optika u industriji lova i streljaštva uz adekvatnu cijenu.
Optički kvalitet rezultira gustim i poliranim staklom koje pruža nevjerovatnu rezoluciju. Sofisticirane i izdržljive konstrukcije učvršćuju povjerenje u kompaniju Vortex koja nudi i VIP garanciju: besplatno, bez popunjavanja garantnog lista ili kačenja na računu, čime Vortex proizvodi traju generacijama.

Vortex

Prikazuje se 5 rezultata

Prikaži:

VORTEX DVOGLED CROSSFIRE HD 10×50

Uvećanje 10x

Pomerač objektiva  50 mm

Olakšanje za oči 17 mm

Izlazna Pupila 5 mm

Linearno vidno polje 1000 metara

Ugaono vidno polje 6,1 stepeni

Fokus 2 m

Interpupilarno rastojanje 60-76 mm

Dimenzije:

Visina 17 cm

Širina 13.7 cm

Težina 860 grama

495,00 KM
Proizvod je dostupan

VORTEX OPTIKA DIAMONDBACK TACTICAL 4-16×44 MRAD

Uvećanje 4-16x
Prečnik objektiva 44 mm
Reljef oko 3,8 inča
Vidno polje 26,9-6,7 ft/100 yds
Veličina cijevi 30 mm Turret Style Tall Exposed Tactical Prilagodba Graduacija .1 MRAD Putovanje po rotaciji 6 MRAD Maksimalno podešavanje elevacije 25 MRAD Maksimalno podešavanje vjetra 25 MRAD Postavka paralakse 20 jardi do beskonačnosti
Dužina 14,06 inča
Težina 23,1 oz

1.059,00 KM
Proizvod je dostupan

VORTEX RED DOT SPARC AR LED UPGRADE

VORTEX RED DOT SPARC AR LED UPGRADE

Spreman za rad u bilo kom okruženju, Vortek SPARC AR ima konstrukciju otpornu na bombe sa kompaktnom i laganom formom. 2 MOA tačka je laka kao uperi i pucaj — brzo se dobija u scenarijima iz blizine, ali dovoljno fina da promoviše tačnu preciznost na velikim dometima.

Potpuno višeslojni sloj Povećajte prenos svetlosti sa višestrukim antirefleksnim premazima na svim površinama od vazduha do stakla.
Neograničeno olakšanje očiju Nekritično olakšanje oka za brzo postizanje cilja
Bez paralakse Sve crvene tačke i holografski nišani pokazaće malu količinu paralakse. U skladu sa trenutnom industrijskom praksom, ova mala količina bi se smatrala „bez paralakse“ i napraviće zanemarljivu razliku u performansama.
Kompatibilnost noćnog vida Najniža 2 podešavanja su kompatibilna sa noćnim vidom.
Jednodelna šasija Kompaktna i lagana.
Vodootporne zaptivke O-prstena sprečavaju prodiranje vlage, prašine i krhotina za pouzdane performanse u svim okruženjima.
Otporna na udarce Robusna konstrukcija izdržava trzaj i udar.
Mat anodizirana završna obrada Anodizacija otporna na koroziju i habanje pruža mat površinu sa niskim odsjajem i pomaže pri kamufliranju položaja strelca.

Tražite jednu optiku koja vam je potrebna za maksimalnu efikasnost svoje AR u bilo kom okruženju?

Vortek SPARC AR ima robusnu konstrukciju koja je i dalje kompaktna, sa laganim oblikom.

Tačka 2 MOA je jednostavna kao uperi i pucaj – brzo se dobija iz blizine, ali dovoljno fina za tačnu preciznost na velikim dometima.

Sa trajanjem baterije od 50.000 sati i kompatibilnošću sa noćnim vidom na najniže dve postavke, Vortek SPARC AR Crvena tačka će nastaviti da radi u različitim uslovima.

Jedinstvena, integrisana baza je bez problema na bilo kojoj AR ili sličnoj platformi.

Za pouzdane performanse i mnoštvo korisnih funkcija, ne tražite dalje.

Napomena: Ako zaboravite da isključite SPARC AR, on će se automatski isključiti za otprilike 12 sati.

Vortek Sparc AR dobro radi sa Vortek lupama VMKS-3T, V3KSM, V6KSM

Tehnički podaci
Uvećanje: 1 x
Kompatibilnost: montiranja Picatinni i Veaver
Tačka: 2 MOA Dot
Boja končanice: svetlo Crvena
Tip baterije: AAA
Prečnik objektiva: 22 mm
Eie Relief Unlimited
Adjustment Graduation 1 MOA
Maksimalno podešavanje elevacije 90 MOA
Maksimalno podešavanje vetra 90 MOA
Paralak Setting Parallak Free
Dužina:7,37 cm
Težina: 213 gr
Brend: Vortek Optics
Manufacturing:China

569,00 KM
Proizvod je dostupan

VORTEX SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE I ODRŽAVANJE OPTIKA

Vortex set za održavanje optike koristi prirodne mekane dlake za uklanjanje čestica sa sočiva. Sredstvo za čišćenje sočiva omogućava efikasno čišćenje i zaštitu od magle dok će mikrofiber krpa ukloniti sve mrlje i otiske.

49,00 KM
Proizvod je dostupan
Scroll To Top
Close
Close
Close

Korpa

Korpa je prazna!

Nastavite kupovinu